Aku Anti Blog 'Die'

Hai manusia
mempunyai pendapat masing2
tpi kalau kita
ada pendapat kita sendiri,
jgnlah sampai guriskan perasaan org.
menguriskan perasaan org adalah salah
dan akan memalukan diri sendiri jika
kita tidak berjaga2 dlm penulisan

Kadang kala,
bila kita terlalu
mengutuk blog org
secara langsung telah
mendedahkan identiti
kita sendiri yg sebenarnya
dan kita juga
telah mengaibkan diri kita.


Aku terfikir,ada kah manusia begitu?
yg suka kutuk dan mengaibkan diri sendiri?
Oh! ADA
dan aku telah
menjumpainya.

dan,kalu kamu nak tau
'AKU ANTI BLOG 'DIE'

ha ha!

Aku kesian dgn die,
kenapa nk kutuk org sedangkn
diri kamu tidak la bagus.
sifat kamu tidak la baik
dan kamu
bukanlah lelaki seterika yg sebenar.

aku buktikan secara terangannya

'die kutuk posting org'
tapi posting die pon berjela sentiasa

'die kutuk penukaran LINK blogger'
tapi sedarkah die,PENUKARAN LINK blooger adalah
tanda penghargaan TERIMA KASIH dan SALING MENGHORMATI
sesama sendiri

'die kutuk gadjet blogger'
sedarkah dia,yg perkara begitu menarik perhatian org
tidak kira dari negara mana.

kerana bagi aku
'pengeditan' HTML adalah penting kerana
menunjukkan kreatifnya seseorg itu.

'die menghalang org follow die'
tapi pernah x die terfikir,itu semua taktik sebenrnya.
kerana die juga inginkan org yg mengikut coretannya..

sebab apa aku kata begitu
'kerana org melayu tdk mahu dengar ckp tapi
lebih suka mencabar percakapn sesorg'
itu mmg X dinafikan dari dlu lagi.

'come on la,jgn la jadi PENIPU besar kalau
kau X ada hati org nk baca coretan kau sentiasa'

KAU MANUSIA yg PUNYA PERASAAN
dan KAU BUKANNYA LELAKI SETERIKA.

'die mngutuk blog org'
tapi kenapa die x kutuk blog sendiri?
kenapa die x sedar jika baca blog nya sendiri
akan membuatkan kamu berasa muak dan bosan

bagi aku,penulisan ini tidk baik kerana
percakapan kita perlukan serupa bikin

'die mengherdik mereka yg hipokrit'
pernah kah die terfikir kenapa mereka hipokrit?
kerana mereka tidak mahu mengaibkan diri sendiri.
kerana mereka menjaga nama mereka sendiri.

dan

memang tidak dinafikan aku ada juga
kadang2 teraibkan diri kwn aku dlm penulisan aku,
tetapi.
ada pengajarannya untuk semua yg membaca

tetapi

'die membuka hal sebenar adalah utk memalukan org itu'
sebenarnya,

jika kita mahu mengkritik penulisan sesorg,
biarlah secara beradab dan bersopan.

kerana kita

perlu sentiasa menghormati
perasaan org yg blog juga.

JANGN Jadikan BLOG kamu
tempat yg kotor dgn tanpa ilmu
dan penuh dgn kutukan dan kritikan
berlebihan

'YA,blog aku mmg penuh dgn caci makian,
TETAPI
aku TIDAK pernah MENGOTORI
kepercayaan pembaca BLOG aku'

KERANA AKU FIKIR,
PENULISAN KITA DISHARE SAMA2
tetapi
PERLU SELITKAN KESEDARAN
agar kita
berhati2 dalm segala hal.

--------------------------------------------------------

Komen aku secara individu

org seperti ini adalah

>> die terlalu dahagakan publisiti murahan
>> die terlalu menunjuk2 tentang dirinya secara tdk langsung
>> die terlalu berlagak bagus
>> sifat peribadinya adalah tidak baik.

-----------------------------------------------------------

Bagi aku,
jika kita mahu dilihat diri kita dihormati,
kita perlu hormat diri kita
dari ciri2 ;

penulisan dan percakapan kita.

dan

bila berblogging perlu mempunyai
personaliti sendiri bukanlah sekadar nk
KUTUK org tapi PADA hakikatnya
'die' seorg pengecut kerana telah menyorokkan
personalitinya di sebalik
lelaki seterika

24 inbox:

sickchild said...

KAU MANUSIA yg PUNYA PERASAAN
dan KAU BUKANNYA LELAKI SETERIKA.

wahhhh hidup dba! hahahahahhahaha
tak tido malam aku ari ni tergelak gelak.

Framestone said...

blog sape

sharamli said...

mrah nmpk...

GiGGLinG GaL said...

ayoo... tatayoookk..
dBA mengganas suda..

sabor..sabor..

bila aku bersidai kat blog nko ni dBA perasaan aku puas membacanya..
sebab kan..kadang tu..ape yg ada dlm otak aku ni..tak terluah dek aku ni malas nak melaser2..

tapi aku salute ko arr.. sebab brani mati laser..

pas ni aku upah nko jadik tukang laser aku bley.. kasik soun org.. wahahaha... aku tatot.. muakakaka...

wakakaka..


btw, ape link blogger pelik tu?
tingin gak aku tengok blog dia yg sopan supin tu..

mane taw.. ble dpt ilmu dan berpekdah..

mueheheheeh..


~~ towards 4G : GiGGLinG-GeLi-GeLaK-GuliNG~~

Monkey D Luffy said...

sikap rendah diri tu perlu.

kalau nak lebih2 pun biarlah gurau2 jer

dBa said...

to sickshild ;well.aku telah membantu mu kwn..

dBa said...

to papa > http://www.ikutsukaakula.blogspot.com/

dBa said...

to sharamli > yes.aku marah

dBa said...

to girl > well,aku ni bukan kaki gado.sebab aku x ske msuk cmpur.tapi bila ketahanan dah lumpuh,baru ngamuk..

dBa said...

to lanun > yes!!!

penjenayah.merah.jambu. said...

peh.
terdiam aku seketika.
hikhik..
aku suke tgok posting org yg kutuk2 ni..
sbb die sedarkan aku mane aku berdiri..
tp sometimes sbb perkare ceni kite jadik takut nk jadik diri kite sendiri..
nak2 personal blog,we hv to be ourself,brulah syok berblogging..
tp aku stuju gak pe yg ko ckp..
matang eah ko..
betul2 meneliti perasaan ni..
salute gila aku!

dba said...

to secret > well,aku juga manusia...
dan kadang2 ada perasaan...
aku blogging secara serius.dan meneliti perasaan mereka yg berblogging jugak..
heheee.

betul,mengingatkan kita dimana
tapi,pikir jugak,diri kita perlu dijaga..
jgn smpi terguris perasaan org

Fizz said...

Fuyooooooooooooooooo!!!

Tak sempat aku nk wat post pasal Iron man ni.. dba da wat dulu da.. hahahaa.. dasat... jom lawan die balik.. ngeee...

ape gak nye reaksi die bile baca entry ni.. hahaha.. org bodoh cam die patut tade.. ngata orang.. diri sendiri habuk pon tarak... :P

»Tä§häbellä« said...

wahh..club nentang iron mankee ni?? kekekekee...iron man tu memang suka ngendap blog owang pas tu komen berjela panjangnya..cubalah komen kat blog owang tukan senang ceta ni ngumpat kat belakang...xdaa berani kot..

xpe dba teruskan perjuangnya menentang kezaliman iron man dussshhh!! dushhhh!!...

dBa said...

to fizz > Eh?!macmne boleh approve lak komen abg ni?!! Dba x tau pun..stahu dba,kak BB je ader..
hahahaa...

Whatever!! Nk wat gak ke??? Hehhee,,
Wat je la... dba pun juz nk bgi info kat member2 yg lalu sini ataupun TERLALU sini dan nmpak kan..

Reaksi die?! Ntah!! Abg fizz gi la bgtau die..Kalu nk cari HAL la..dba no hal! tgk blog die pun X de update! KOt2 la die ngutuk adk abg ni kan?! hehhehe

Ys!memang x de..kalu lah,owner blog ni boleh delete,mmg patut delete je...

Huhuuu...

Habuk mmg X da la tu..
hehe

dBa said...

to Kak BB > well! kita ni sekepala an. hahaa... x der la club nentang2... cuma club tolak2 je...
haha...

die mmg ngecut! x brani nk kutuk depan2..huhuu

yeah!perjuangan akan mula kalu die balas entry dba ni..hehee!!

Anonymous said...

kau cakap dia kutuk org, kau cakap peribadi dia tak baiklah apa.

tapi kau tak sedar kau itu sendri mengata org dan dari gaya penulisan kau yang agak menggelabah ini pun sudah nampak yang kau tak cakap serupa bikin. entah apa apa lah kau ini diba.


ya lah, blog kau sangat menggelabah.
aku kutuk kau. jadi peribadi aku tak baik. sila lah marah. tak pun buat satu posting mengenai ini.

Anonymous said...

kalau kau berani dan jujur sangat, approve dan balas la comment aku tadi. jangan jadi penakut ye.

dBa said...

to u;mungkin aku mmg x kenal kamu,tapi mereka yg membaca nya dan telah mengenali aku sejak tahun 2008 lagi amat memahami perasaan aku lebih2 lagi dlm penulisan aku..

aku ada kutuk org ke??
setahu aku dlm blog ni x lah setiap posting aku mgutuk org..
adakalanya tentang perasaan sendri aku...

Aku manusia biasa sama septi lelaki seterika. cuma kadang2 perbezaan penulisan dia dan aku sgt berbeza..

Pengkritikan yg lebih2 kadang2 buat org x suka kan?
jgn ckp ngn aku yg org boleh terima kritikan yg amat pedas dari seorg yg telah lama berpengalaman.

kalu skali 2 kali oklah..
tapi ni dlm setiap posting ada saja x kena dlm blog org len..

Kau kata aku mengelabah??
dari posting aku???
stakat aku baru kenal aku yg dari blog 1 ni??
haha..
come on la..aku pun x heran la pasl kau sgt..
Apa besarnya ke kau nk aku buat posting psl kau??
kau nk popular ke??
nak publisiti murahan ke??
aku boleh ajer..
skali aku posting,
belambak akan komen posting aku kalu bab2 hal ni..

dan dia juga ckp x serupa bikin..
kau baca la posting die,pasti kau juga akan kata die menggelabah kan?

lagipun aku hanya menulis komen aku disini sama juga mcm dia menulis komen die di sana..

dBa said...

to u; aku jujur sgala yg terjadi..
jika tidak masakan aku menulis apa yg aku lalui ketika aku sedang marah???keadaan aku bagaimana??
mereka yg komen posting kebanykkannya byk membantu aku dlm lebih relx menagani maslah..
bukan setakat pada posting..
melalui ym pun mereka tetap sokong aku..

kalu kau siasat latr belakang aku,
pasti kau tau semua penulisan aku original dan mmg diri aku sendiri..

sickchild said...

hahaha anon ni mesti ironman.
ha ha ha ha ha.
bapak ah nak back up.

"ya lah, blog kau sangat menggelabah."

statement bajet bagus. dari blog ironman tuh lagi la keje nak kutuk org. takde modal. bajet bagi 'pendapat'. uhhh. dah la pengecut nak mampos. same la ko cik anon ngan si ironman tuh. pengecut. kasi tinggal link la weyyyy. nak ngutuk org konon. bla lah.

wutta f.

dBa said...

sickchild;i like ur style...leave ur link k

Dylan said...

oh, i offended you little girls here did i?

i'm sorry. really am.

i.am.belle said...

aku suka entri ni sbb aku tak gemar blog itu.

mcm biasa akan aku cakap blog ygm mcm tu 'full of craps'. tak nak perhatian tapi dlm masa yg sama itulah main objective dia.

Labels

Share (39) Suka (27) Duka (21) KENANGAN PAHIT (10) Pening (8) Pelik (6) Merapu (5) Puitis (5) Tag/Award (5) Movie (4) Artis (3) Cuti (3) ikhlas (1)

TERAFFIC JAM :)


widgeo.net
 
PERASAANKU KEJAM © 2012 | Designed by LogosDatabase.com, in collaboration with Credit Card Machines, Corporate Headquarters and Motivational Quotes