Myspace,Friendster,Facebook

Semalam
......

"dba,ada myspace?!!"

'ada,Asal?!!'

"meh aku nak add kaw"

'haha,boleh,tapi di masa dulu la'

"ha??? Kau ni,jgn bunga2 boleh x?!"

'betul la...dulu aku ada,skang x der, tapi esok ada la kot'

"bengong la kau!! bedebah!"

'erm.. jap.bagi aku 5 minit japp'

"asal?"

'kejapp'

5 minit kemudian . . .

'weh,dah! add la...'

"email kau?!"

'taip jer Dba Ghani'

"sat.okeh,gi approve"

'dah'

" ha?!! 3 frenz jer?!! " kau biar betol?!"

'yela,aku buat ni coz aku ada mision yg kena selesaikan.'

"apanya tu?!"

'R A H S I A'

-------------------------------------------------------------------


Myspace, well. kamu semua tahu kan?
baik buruknya myspace itu??
suatu masa dulu aku adalah penggemar setia Mspce,
dan kini?? Well..
aku Sign Up Mspce kerana ada hal yg perlu disettle kan.
JGN TANYA NAPA yer!
hehe..

Tapi,kamu yg ada MYspce boleh la add!
cuma bagitau nama blog kamu ok!
hehe.

Baru2 ni aku ada bce artikel 'kenapa org suka myspce?'
dlm artikel tu,pelbagai la kutukan diterima terutama
mereka yg ada myspace.. dlm artikel tu juga,
'beliau' telah memarahi org2 yg suka sgt myspace dgn mngatakan
'mereka ini adalah lucah,mereka gemar tgk benda yg x patut tgk'

Kamu sedia mklum yg myspce ini dipenuhi dgn seluruh dunia.
terutama bangsa asing la..
tapi kan,

ada x kamu terfikir,
SALAH KAH DIE ADA MYSPCE?

org akan pandang serong,sebab perkara lucah2.
bodo kan?
hahaha...

Komen aku kepd die,

gambar2 yg lucah itu adlah utk tatapan insan yg tiada agama
yg dilaknat TUHAN.
kita ni beragama dan jgn lah menyalahgunakan myspace itu.
kita sepatutnya kena menghindari dari perkara sosial itu terjadi.
kerana bangsa asing ini
sentiasa cuma menghancurkan kepala otak kita dgn perkara
sebegitu..

Apa2 pun,bukan salah mereka yg memutarkan
gambar2 lucah,
tetapi salah kita kerana mengikut jalan mereka
kerana mereka mmg cuba untk pesongkan diri kita sendiri.

Jadi,
GUNALAH OTAK KAMU ye.
JGN LAH terlalu negatif sgt terhadap
MYSPACE NI.

bagi aku,kita pandai bwk diri kita,
tiada masalahnya...

---------------------------------------------------------

Frendster pulak..
adakah kamu?!

ape lagi,add la..
hehehe..

type je

email aku

dbaghani@gmail.com


Bagi Facebook lak,

taip jer nama aku yg VOGUE ni

'Dba Ghani'

comfirm,muka aku terpampang depan kau!!

hehe

Panjang pulak posting ini kali!

zaassst!







16 inbox:

nadia burn said...

kenpe org selalu pertikaikan perkare yg remeh temeh? psl ms pun nak kecoh kan? kalau suke join la, x suke blah je.. nk pening2 kpale watper..sume atas diri msg2..
tepuk dada, tanya hati.

dentingjiwa said...

hi...visiting here from jakarta.
nice blog you have.please do comment on my blog.thank's

penjenayah.merah.jambu. said...

la..lau pasal kelucahan itu,tnpe mende alah ni pun,mcm2 alternatif len ade lau dorg dah kemaruk sgt nk melucah..tol tak?
biaselah dorg ni..
mende cemtuh suke pk negatip je..
cube pk bek2 sikit..ntah2 dorg yg melayan nafsu..hihi..

adamin said...

oiitt..

pesal ek ko sllu je ad projek rahsia?? mcm CIA la plakk

dBa said...

nadia;well...ntah la...aku pun x paham jugak..tapi point aku juz nak promote Myspce aku jer.aahaha

dBa said...

dentingjiwa;No Problem..Thx anywy!

dBa said...

secret;oooooo..itu mereka..tdk aku..haha

dBa said...

adamin;projek aper?rahsia???

penjenayah.merah.jambu. said...

dba..
nk copy banner ko je kne sepak..
adoi..
cene ni..
silela mengaktipkan right click cik dba oi..

eliza said...

ms, fs, fb aku semua suda terbiar mcm tu sja skrg ni...huhu

**jap lg mo g tgk la apa dh jdi dgn acc tu smua..itu pun kalau masi ingat password la..hehehe

dBa said...

secret; udah aktifkan dah right click..ngeh3

dBa said...

eliza;hak3..terbungkang je kan????mcm bored bila dah besar3 nii

penjenayah.merah.jambu. said...

tinkayu dbaaaaa!!
lawa taw banner ko..dah bubuh dah pun..hikhik!

adamin said...

ak da ambik blog banner ko..

so, phm2 laa

:D:D:D

dBa said...

adamin;paham....aku dah creditkn tok kau dahh...

dBa said...

secret;ngeh3...tgk lah adamin nih.hehehhe

Labels

Share (39) Suka (27) Duka (21) KENANGAN PAHIT (10) Pening (8) Pelik (6) Merapu (5) Puitis (5) Tag/Award (5) Movie (4) Artis (3) Cuti (3) ikhlas (1)

TERAFFIC JAM :)


widgeo.net
 
PERASAANKU KEJAM © 2012 | Designed by LogosDatabase.com, in collaboration with Credit Card Machines, Corporate Headquarters and Motivational Quotes