HatiKu Ini


                                                                   Hari ini aku telah melanggar naluri hatiku sendiri.Aku sgt2 menyesal dan pilu. Tidak pernah aku melanggar naluri hatiku.Masih terasa dinding hati ini mengarahkan aku utk mendengar ckapnya. Tapi AKU?! Degil!!! Degil!!!

Walaupun hati ini berkata JGN PERGI KELAS hari Ini. Tapi aku sedapkan juga hatiku yg degil ini dgn berkata
'TIADA APA2 LA EN HATI'..Tapi hati ini tetap memberi ugutan kpdku dan tergiang2 ia berkata 'JGN MENYESAL Dba,Aku Jalankan Tanggungjwbku'.. Aku cuma mengiyakan saja.Dba seorg yg KERAS KEPALA!!

Sampai2 aku di uNiTar,aku roger classmate aku.Terkejut aku bila geng 4 org tu,x gi kelas arini coz dorang x sempat nak ke kelas sebab baru balik dari talk entrepeneur. Aku mula keseorngn..Tiba,aku cari org len.Hehe.
Nasib amat baik bila kwn aku yg sorang lagi otw.Lega hati x kepalang.

Dalam hati aku,aku mengejek2 en hati sebab terlalu larang aku ke kelas.Kalu alasan en hati ini ialah hal itu,
sudah tentu aku senyum2 sumbing kat en hati.hEhe.

15minit kemudian . Dilihat 3 org jejaka melintasi keretaku yg cun berkilat (baru pas cuci sempena 1 bulan keta tu ngn aku)..Aku pandang sekilas.nmpak mcm kwn2 EX BF aku. Tiba2 mata ni gatal pandang kedepan.

MasyaALLAH!! hidup lagi EX itu?!! Bagai nak gugur jantungku melihat die.Aku mula mengakui yg aku merindui die. Cepat2 aku keluar dari kereta dan ingat nk sapa die,tapi,tiba2 ....

en hati kata

'Jgn dba! Die akan ignore kau,Kalau kau x dgr ckp aku,kau akan sesal kemudian.'

Langkahku mati,mulutku terkunci,action aku terhenti. Aku terus naik ke kelas dan berkata kpd en hati

'Maafkan aku,aku telah melanggar arahanmu,jikalau aku ikut katamu,mungkin aku tidak begini!

Dalam kelas,aku hanya mampu memandang lecturer dgn pandangan kosong.Aku tdak seriuh seperti selalu.Aku tidak lebar dgn senyuman.Muka aku X da mood.Bdan aku lumpuh semua.

Mulanya aku mahu berjumpa dgn die dan selesaikan secara aman,kerana kami putus secara 'sendiri paham la'.

Tapi masa aku otw balik,mata aku terpaku di jalan,kaki aku di clutch,otak aku teringatkan dia,dan hatiku berkata2 dgn memberi nasihat.

En hati berkata
'Jgn kau dgr kata otakmu itu dba,aku beri kau nasihat,tapi terpulang padamu.

Sampai dirumah,aku cepat2 sms member die,aku x mau jumpe die lagi tapi,hatiku masih rindu die.
Aku x mau pisang buah dua kali..kerana tidak mengikut ckp En Hati.

Kamu,terpulang la,tapi pesan aku, 




IKUTLA NALURI HATIMU,KERANA IA SGT2 PENTING!

LU PIKIR SENDIRI



36 inbox:

KhairiL's said...

ikut naluri x pe
jgn ikut perasaan

p/s: 2 benda ni x sama, harap faham² kan maksud aku..kalu x faham tny aku balik...hehehe

dba said...

khairil;betul3...
aku x ikot perasaan..
naluri je aku ikot~~

sharamli said...

hu3...

speechless suda........

dBa said...

sharamli ; hmmmm

penjenayah.merah.jambu. said...

instinct aku selalu betul.
tapi syg aku jarang ikut.haish,rugi..

Monkey D Luffy said...

buangkan cinta yg tak sampai

alien said...

kene dgr kata akal gak..
sbb die komander

alien said...

kene dgr kata akal gak..
sbb die komander

GiGGLinG GaL said...

la... skulah ler dulu dba weh... nanti da abes skulah.. nko cinta cintun ler.. hi hi hi..

tapi nasihat aku..ske ati nko ler.. cuma.. klu ikut kata hati, mati. klu ku kata nafsu, lesu.. kalau ikut kata perasaan, perasan... nko pilih ler.. pendek kata..tak de ape.. panjang kata malas bersyarah!

makin cun blog ni.. cam tuan dia!

eliza said...

tegur dia sebagai kawan takda salahnya kan..:)

dba said...

eliza; entah la... aku ni....
nak tegur,tapi malu...
hmmm..

x tau ler...
hehe

dba said...

secret;ye..aku pun mcm kau..tapi entah la..~~

dba said...

lanun;ye..x sampai..tapi aku syg die~~~

dba said...

alien; die komander...tapi kadang2, akal juga boleh jdi bodoh kan?

dba said...

gal; aku alhamdulillah,jarang mati bila ikut naluri.. tapi,setiap manusia ada keistimewaan lain2..

mungkin aku jenis yg naluri nya benar.

ada yg naluri nya kdang2 x benar.

jadi,kena berhati2 bila terdengr hati menegur

beat::the::sky said...

ikut hati mati..ikut rasa binasa..da tu mcm mana?hoh..kamu ajar la aku wat cane..bg la tutorial byk sket..aku ni lembap sket bab2 ni..kalau soh aku ajarkan electric circuit bole la.. :D

SHAZREEN HAFIZEE said...

IKUTLA NALURI HATIMU,KERANA IA SGT2 PENTING!...huhu.....bagus ayat tuh..tapi kan,ade peribahasa lah...IKUT HATI MATI..IKUT RASE BINASA.....NAK IKUT SAPE EK?........i'm follow you.........

Dakjaat™ said...

layout yang cantik ..tapi tak cukup panjang ....

dba said...

dakjaat;aku saja x nak wat panjang2..coz aku jage loading~

dba said...

beat;boleh3...aku boleh ajr...hehe.
reti edit html code x?

dba said...

shazreen;i jugak follow u~~
hehee...

sebenrnya,itu hanya peribahasa.
kalau kita pandai conduct hati kita kita dan rasa kita,im sure x binasa n mati

SHAZREEN HAFIZEE said...

emm..memang ponk..cik kak..kite ade satu horoskop yang sememangnye boleh dipercayai.....98% tepat..cik kak bace lah kalau rajin..mane tau boleh buat persediaan...tata...:)

dba said...

shaz; ape nye tu?

eliza said...

ooo malu tapi mahu eh...
hehehe
:P

Mu'az said...

fulamak..akak kite ade masalah cinta laa..haha.x sangka
;p

dba said...

muaz;shhut ur lips ok dear!!! hehee.

biasalah....dah settle itu masalah

dba said...

eliza ; hek3.... mcm tu jugak laaaa
tapi td dba anta sms kat die,x rep pon?hhuhu

dba said...

eliza ; hek3.... mcm tu jugak laaaa
tapi td dba anta sms kat die,x rep pon?hhuhu

Mu'az said...

tahniah kerana selesaikan masalah tu.so,is it a happy ending or not?
adik busy body ak?

mr.syazwan said...

fuuuuuuyooooooooooooooo
cedihnyeeee ku dgr wei.....
sbr la erk....
ku mcm sgt2 terasa perasaan ko ketika itu.. tpi klau ku aku pun mcm ko kot.. ego.. tpi DALAM HATI MASIH ADA CINTA.. huhuhu... xpe.. TUHAN MAHA ADIL.. kalau jodoh ko sama dia INSYALLAH xkemana pun...
ingat lps ni klau jumpe die tegur wat mcm biasa je k.. (cewah pandai tu nasihat org.. huhu)

mr.syazwan said...

FUUUYOOOOOOOOOO ku TOP 4 yg membut 'SEMAK" dlm blog ko kan.. hehehehe.
apa yg ko ckp kne undi tu?? kat mana??huhu

dba said...

wan; fuuuuuuyooooooo? hehee.... main trademark nmpak?? hik3..

Kau ranking 4,top 4 gak kan?
hehehee..

Pasal header la...

dba said...

wan; sedih kan??? hehehehee.

aku pun x tau la.
aku takut kang die marah aku ke?

wat bodo ke??

mcm x kenal ke??

entah la...

aku serba salah.
takot dlm kena malu,dan kena marah..

dba said...

muadz; eppy ? x la...

dba dah lama dah break up ngn die.
juz malu nk tegur die coz kiterorg end up mcm x der ckp ape2...

hati nk tegur,cuma takot dimarah or dimalu kan ke??

kan3??

mr.syazwan said...

FUUYOOOOOOOOOO top rank 4 tu...
berbangga wei KEMBANG BUAH FIKIRAN ku.. hahahahahahahahah....


beb.. sal dia tu jgn tkt..ingat BERANI KERANA BENAR.. klau ko nk kwn je ngan dia wat pe nk malu or marah sekalipun kan.. klau ko rase ada cinta antara ko ngan dia... its ok.. masih belum lmbt nk kembali lg.. alaa org yg da kahwin pun cerai rujuk balik nikan pula dlm persoalan cinta.. (ceewahhh ckp pandai tu) hehehehe..

ALL THE BEST K!!.. INGAT BERKWN BIAR BERIBU BERKASIH BIAR SATU..

(^_^)

dBa said...

wan; aku pun bangga weh..hehehe..

thx.aku akan cube sebaikknya.

hehe..doakan sy ye

Labels

Share (39) Suka (27) Duka (21) KENANGAN PAHIT (10) Pening (8) Pelik (6) Merapu (5) Puitis (5) Tag/Award (5) Movie (4) Artis (3) Cuti (3) ikhlas (1)

TERAFFIC JAM :)


widgeo.net
 
PERASAANKU KEJAM © 2012 | Designed by LogosDatabase.com, in collaboration with Credit Card Machines, Corporate Headquarters and Motivational Quotes