Salah Saya

KATA 1 ; AKU MINTAK MAAF
KATA 2 ; MAAFKAN AKU
KATA 3 ; KEMAAFAN DIMINTA

Okeh..STop MINX MAAF.. kesalahan kau x la besar sgt..
Cuma terbuat org sakit hati..Tapi aslnya die yg buat aku terasa hati..dan menyebabkan aku kecil hati..sampaikan EMOSI yg kuat itu,aku terkeluar kata2 yg mungkin akan menyebabkan die lebih terasa hati~

Tapi aku just pelik la..

KENAPA PERLU DIKECOHKAN??
KENAPA PERLU DIHEBAHKAN??

sedangkan hal tu x lah sebesar mana pun..dan bukan la hal2 yg menyebabkan die hilang kewarasan.
Kalu aku merampas KEBAHAGIAAN KELUARGA DIE,atau KEBAHAGIAAN PAKWE DIE, sampai die nk marah gile,
aku terima gak..stakat hal kecik,hmm.. no komen ler.

Tapi Ni sampai nak bukak kes dan memanjangkan lebar kes itu..tak adil la bagi aku..
Aku x pulak terpikir nak wat posting dan memerli org dan nak kecoh 1 blogger~~sebab aku ada byk benda nak pikir..

'Persiapan nak ke NEW ZEALAND..'
'Menyelesaikan segala hutang piutang'
'Selesaikan hal2 kerja tertunggak' bla..bla..bla...

Tapi bile die kecoh 1 blogger,aku rasa,aku perlu tegakkan kat sini



MMG SAYA BERSALAH.. DAN SAYA MINX MAAF

Dalam Islam pun disuruh utk MEMAAFKAN ORG..tapi kalu die Tetap X mau MAAFKAN aku,terpulang.
Jiwa kau sakit..Kau buat posting pun asyik nak memerli aku...hati kau parah..SUKE KAU LA.

AKU dah jalankan tanggungjwb aku~~

Salam~




39 inbox:

sharamli said...

k..sy maafkan kam00

dBa said...

sharamli; tu kata kau~kata die?

.Nana. said...

sorry is a word u like to say..but it wont erase the things u did in life..

trust me..
hanya masa yg dapat mengubati..
forgiven but not forgotten..
try ulang2 kali mintak kemaafan k?
:)

dBa said...

nana; thx 4 the advice.. byk kali minx maaf.. tpi perlu ke dihebahkan?

penulis cyber said...

sabar la..
mgkin 1 ari nnti die akan maafkan ko..

dBa said...

pen.cyber;yea.terus bersabarr

penjenayah.merah.jambu. said...

new zealand??
siyes?
pewh..JELESSSSS!
anyway dba,biarkan je makhluk tu,ko dah setelkan part ko..
tp yg pling penting,slmat ke new zealand..aaaaa,nk itot!!!

eliza said...

aih knpa mcm tu?
utk 'die' sila maafkan dba..a.s.a.p ok..dba mo pgi new zealand tu..hehehe

dba pgi sna buat apa? jalan2? best2..erk ole2 jgn lupa tau...hehe

Eazy Izzuddin said...

ouch
sabar ya
huh?
mahu tinggalkan malaysia?
no3....
xD

iEn said...

aiyok.. dr dulu sampai skrg xabih2 lagik ka sakit hatik? uhuhu.. banyak2 sabar okeey.. peace. (^.^)\/

dBa said...

aina

aah..sila jeless okeh~~hehehe.

owh..psl die,aku dah kesah..
biar le..

tapi bukan kau mmg baik ngn die ke?

hehee

dBa said...

eliza

kakak ku cyg~~
hehee..
tu la psl..
tapi manusia kan..mmg keras hati~
x kan dba kene melutut kat die kot?

dBa said...

eazy

aah..nk ikot ke?hehe

dBa said...

ien

kak..tau x per..
akak slalu ikot perkembangan sy~

iEn said...

ien sihat jak uhu :D

ezzati said...

nape ni...xpe2..bila memaafkan org, kt akn lebih tenang :)

dBa said...

xty

yess

Dhada said...

Memaafkan org lain itu amalan mulia ;)

dBa said...

dhada >

itu kata kamu~~
lata die??
mmg amalan mulia sgt~

well,kau ada ym ke??or msn?

sickchild said...

kau pehal?

GiGGLe GaL said...

haih.. mengerikan je ... takut aku gaduh bom sana sini nih.. hihi.. aku lari dulu..

dBa said...

eny; aku pulak pehal..aku minx maaf..

dBa said...

gal > lari2...hehehe

»Tä§häbellä« said...

Apa kess ni erkk?
wat pee gi obersea?? sambung studikee?
Good Luck dba ucukk..ingatkan siapalah mrsmoon ni xpee nanti jumpalah mrmoonnya kat obersea hihii..

fajridil said...

klau org lain sakitkan ati kita,jgn la kita bls blk.sabar tu seapruh drpd iman [my blog]

dBa said...

tasha >

hek3..sje je letak mrs moon..coz akak ngn afizz kan bintang??? ape salahnye sya jdi bulan yg perhatikan korunk ;)

dBa said...

fajridil >

sy x membalas..cume x patut die hebahkan 1 kampung~~

dBa said...

fajridil >

aku x leh gi blog kau laaa...asl?

sickchild said...

wey sape hebah satu kampung?
ko ni over la.
aku relak je yang ko lelebih pasal ape?

kate cite dah abes dah la.
bengang la pulak aku rase.
lame dah aku tak mencarut ni.
aku tahan je.

sickchild said...

kasik tambah sakit ati aku lg ade ah.

Blogger dBa said...

fajridil >

sy x membalas..cume x patut die hebahkan 1 kampung~~

kepala hotakk awak.
ade aku sebut name ko ke dalam entry aku?
aku tulis entry kat blog aku sendiri pun takleh?
yang ko nak terasa asal?
ko ni kene bawak bertenang duh.
relakss.
aku tau ko ni emosi lebih.
tekanan btul aku.

sickchild said...

kalau orang lain komen tu bia ah.
ko pun tau sendiri kan dari source mane diorang dapat cite?

takyah tanye aku pun diorang leh tau weh.

sickchild said...

ha cepat lah maki aku lagi.
ko kan suka maki aku.
kasi maki lagi aku suka gila.

dBa said...

eny >

mmg ler kau x der letak.. tapi aku tau lar kau mksdkan siapa..

cume kalau kau X Yah buat posting smbil perli2 aku x leh ke??

perlu ke??? NK TUlis jugak ker??

Eny.aku cume kesal la dgn ape kau buat..

yes aku mmg kesal sebb wat kau aritu..

tapi, 1 soklan;

perlu perli org ke ??

kalu aku wat posting dan terkena batang idung kau balik,x kau rasa mcm TERASA??

tgk ler,komen kwn2 yg sibuk tu..

Ha..aku tau tu mulut dorang..
tapi kalu kau x cerita story tu balik, dorang x komen aper2 k..

dBa said...

eny >

aku pun x mau maki kau..
lagipun kau x berharga.
mksd aku ialah
(kalu aku maki kau,aku dpt duit)

jgn salah tafsir pulak..

sketi kau la..

kalu kau x cerita posting tu, aku x terasa gile..

x per..apehal pun,thx ajr aku 1 perkara,

kalu nita berblog.perlu menyindir org laen..

tips tu bagus tok aku~

thx ek~ ;)

sickchild said...

sape sindir ko?
dah aku nak try angkat tangan bagi signal pun dah tak boleh ke?
kang aku tak buat kang kata aku takde lesen dats y takde reti protokol.
nak cerita kat blog aku sendiri pun dah tak boleh ke?
meninggal ke kalau aku cerita kat blog aku?
lagipun kalau btul la aku nak sindir ; kau terasa ; kau sedarlah kan kau yang cakap camtu?
time taip ikut sedap hati je.
pastu bila dah terkena batang hidung sendiri baru nak emosi pastu buat posting kate aku kecoh satu kampung.
hotakkk ko.
ADE AKU TULIS NAMA KAU 'WOI DBA BAPAK EMOSI KO NI PASAL SIGNAL PUN NAK MAKI AKU MEH AKU TRY BAGI SIGNAL GUNA TANGAN MEH?"

ADEEEEEEEEEEEE???

tips untuk berblogging bukan untuk menyindir org, salah tu ; itu kehendak individu.
tips untuk berblogging ; kne openminded, friendly. tulis bog utk release tension.
bukan utk kasi tension kat org lain.

aku nak tanye, celah mana aku cerita kat dorang pasal ko?
meh bagitau aku meh.
aku tak yah cite pun diorang pun dah tau.

ko ni mende kecik pun nak besa besa kan.
aku da relaks dah ko lak kasi kecoh.
padahal pasal signal je kot.
aku gelak bukan sebab aku nak gelak.
dah random aku taip memang taip perkataan 'hahaha'
dalam posting aku pun.
lagipun aku nak taip ape kat posting aku pun sukahati lah.
nak taip babi ke ; gelak cam orang gila tak pernah gelak ke.
nak komen blog orang tak kenal tempat ke ; lantak aku lah.
aku punya hal. aku punya blog. aku punya cerita. bukan nak suruh kau tilik sampai tua sampai aku nak cerita tu ini pun dah tak boleh.

ok ok ok sorry sebab gelakkan kau cam aku ni orbot bak kata kau.
aku ingat ko openminded rupenye tak.

sekarang dah tau la ko bukan jenis openminded.
so pasni ade jurang la.
aku kan dah la tkde lesen, tak berharga, gelak cam org giler tak bertempat, tak tau protokol, kereta aku pun kecik.

ape lagi kau nak cakap?
kira bertuahla ko tak kne carut ngan aku.

sumpah aku menyesal gurau ngan blog yang tuannya tak openminded.
dari gurau trus kene maki 120km/jam.

mrs moon said...

eny >

ske ti kau ler..

yg aku tau.

aku dah minx maaf..

kau besarkan ke,aku besarkan x de effect kat aku..

aku pun tau gak,kau ni.
suke panjang lebarkan..

betul gak..
kau mati ke,idup ke,
kau punye hal kan..

jadi hal aku x der kene ngena ngn kau..

hal kau pun not my bisness..

haahaa....

mrs moon said...

eny >

kemaafan kau diterima~

mr moon said...

udah2 la dinda oi~~
x mau gado2..
kang jumpe kanda kang kena babap nnti

mrs moon said...

mr moon >

berani?cubelah~ isk!

Labels

Share (39) Suka (27) Duka (21) KENANGAN PAHIT (10) Pening (8) Pelik (6) Merapu (5) Puitis (5) Tag/Award (5) Movie (4) Artis (3) Cuti (3) ikhlas (1)

TERAFFIC JAM :)


widgeo.net
 
PERASAANKU KEJAM © 2012 | Designed by LogosDatabase.com, in collaboration with Credit Card Machines, Corporate Headquarters and Motivational Quotes