Kantoi!



Jam : 4 am tepat
Lokasi : atas kerusi
Tarikh : 08 07 09
Kejadian : DILAMAR
*******

Jam 4 pagi tepat,masa tu aku sedang tdo.
Hp berdering dgn vibratenye mendesak aku tuk angkat.


Aku angkat dan ditalian seorang lelaki kawan yg ku kenal lama sejak aku Form 3.
Masa tu,lelaki tu berumur 20an..

Kami selalu hubungi dan dia baru pulang dari Autland.
Sekarang dia umur 28,dan aku 20tahun..

Die ; Dba kecik...Ape khabar??? Kau tdo ker?? Bangun2..


Aku ; Hmm...tdo ler...napa kah?

Kami borak2 sehingga sampai ke klimaks

Jam 4.45pagi

Die ; Dba,aku ada hajat ni.


Aku ; gi la msuk toilet,nnati kau call balik.


Die ; bukan hajat melabur,tapi hajat meminang kau..


Aku ; HA?! OTAK KAU!!!!

Die ; betul,aku dah bagitau parents aku nk msuk meminang kau.


Aku ; kau jgn wat aku giler.aku muda lagi wei...study pun x abis..


Die ; x per,aku tanggung..lagipun aku mampu..kau jdi isteri aku sehidup semati sudahla..
aku ikhlas..cume kau je skarang..kalu kau setuju,aku suruh family aku jumpe parents kau


Aku ; aku X SETUJU... aku belum bersedia utk menjadi isteri sesiapa..


Die ; ke kau ada insan lain??


Aku ; yup.tapi bukan masa terdekat utk berkhwin pun


Die ; x per la..aku ingat kau akan tunggu aku...Mungkin aku sorang bertepuk sebelah tangan..

Jam 5 pagi

Pintu bilik aku kena ketuk . Bapak aku mengamuk sebab berborak ngn jantan.
Masa tu hp telah aku offkan...
dan aku kena lecture dan aku hanya mendiamkan diri..

Tamparan hebat...aku terima...
Tapi itu sbg cabaran aku utk teruskan hidup aku yg masih umbang-ambing yg belum nampak tujuannya

Kpd [Die] maafkan aku terpaksa menolak lamaran kau..Kau sgt gentleman...tapi masa tidak sesuai dan aku yakin parents aku pun x bagi aku berumah tangga dlm umur skarang kerana belum matang..
Tpi JIKA ADA JODOH,X KE MANA JUA.. Kau pun cari la jodoh kau sendiri..dan kita tetap kawan smpai bila2..=]


16 inbox:

sharamli said...

die ngigau k0t..k0 jgn caya sgt..
hua3

mr.syazwan said...

F
U
U
U
Y
O
O
O

beruntungnya pompuan kan
sng je org dtg meminang..
ku pun nk gak..
khakhaakhaakhaa...

dba...
klau ku anta rombongan
adakah ko akan tolak gak??
ngeeee..ngeeee...

qyla said...

assalamualaikum.

dalam islam ada 2 benda yang jgn di agguh2 bila sampai waktunya.

-sembahyang
-mandikan jenazah
-perkahwinan

tpppppppppppppppp...

aku pun xcya ada orunk coll ko pg2 nk meminangkan.

besttttttttttttnya..

hihhhihihhh.

g pun!,mmg btol..

kita pun ada impian gak kan!

blaja!.

alangkah keciwanya LELAKI itu!

hihihihihiih

;))

wsalamz..

.Cik Nana. said...

wow dba
xcite kt aku pung!!
huuu
:)

Dhada said...

Huhh ta pasal2 melamar, apa kes ? Haha bagi habis belajar dulu ehh ;P

sLeEpInG gUrL said...

best nyer..
ader org nak pinang...
kptsn tue mmg betul..

ley wat sumber inspirasi nie...
heheheh
gud luck dba...
syg dba...
hehehe

Dba Ghani said...

sharamli : agaknya kot ;)

Dba Ghani said...

wan ; aku x tolak..aku terima jer..
;p

Dba Ghani said...

qyla ; die x kan kecewa malah berbangga jika die benar2 memahami keadaan aku dan die perlu tunggu kesediaan aku terima die ;)

Dba Ghani said...

nana ; malu laaaa

Dba Ghani said...

dhahda ; ur mind sama ngn aku!tu psl aku cyg sama kau

Dba Ghani said...

sleeping gurl ; syg u jugakz

Eazy Izzuddin said...

pergh!
di lamar nih

Dba Ghani said...

eazy; aah

Zamz said...

wa dasat2 dilamar kul 4 pagi

Dba Ghani said...

zam ; tau x pe
terkejot aku

Labels

Share (39) Suka (27) Duka (21) KENANGAN PAHIT (10) Pening (8) Pelik (6) Merapu (5) Puitis (5) Tag/Award (5) Movie (4) Artis (3) Cuti (3) ikhlas (1)

TERAFFIC JAM :)


widgeo.net
 
PERASAANKU KEJAM © 2012 | Designed by LogosDatabase.com, in collaboration with Credit Card Machines, Corporate Headquarters and Motivational Quotes