DENGARLAH OH DUNIA!

Hari ini 07 / 10 / 09 terbinanya lagi satu sejarah besar dalam kehidupan aku.
Kenangan 15 / 11 / 08 telah berulang kembali..Aku fikirkan ia adalah kejadian yang pertama dan yang terakhir,namun sangkaan meleset kerana kejadian pada hari ini adalah atas kecuaian aku yang terbuat kerja lain ketika memandu.

Bukannya aku sdang menggunakan telefon atau sms,tapi hanya sekadar membetulkan beg dari kiri ke kanan dan sekelip mata tanpa ku sedar stereng kereta terbelok ke kiri dan termasuk longkang.Namun,aku tidak pasti bagaimana kereta itu boleh naik ke atas semula....

Keadaan aku ok,sama seperti adik lelaki aku yang statik,cuma kesan kpd adk perempuan aku yang terkena bahunya...

Kereta memang ranap di sebelah kiri,dan juga cermin sisi dan penutup sport rim termasuk ke dalam longkang...Tidak ku duga mimpi yang pada bulan awal2 aku mendapat kereta,telah menjadi kenyataan...Benarlah kata org,mimpi 3 kali benda yg sama,kemungkinan ia akan terjadi,tapi tidak pasti bila masanya..mungkin juga ia akan berlaku 3 kali..Salah aku yg tidak berhati2 dan tidak mengambil iktibar..


Sejak sminggu dua ni,fikiran aku runsing....hati aku kosong
Seolah2 hati aku telah dibunuh...Walaupun badan aku bergerak,namun,ia kaku..

Apa yang aku inginkan saat ini ialah berada di tepi laut sambil mendengar seruan ombak lautan yang menerbangkan helaian rambutku..Itu keadaan aku sekarang...aku sangat mahukan keadaan itu.....

BULAN LEPAS,aku mahu lari rumah untuk kali kedua,hanya tujuan unuk menenangkan fikiran aku yang kusut...tapi mama mencium gerak geriku...
dan akhirnya aku terpaksa akur dengan tanpa rela dan demi keluarga aku matikan niatku..

Sejak akhir ini,aku tiada tempat mengadu,wlwpun satu-satunya kwn baikku berada di sisi sentiasa dan kerap tnya keadaan aku yang berubah,tapi, entahlah,hati aku tidak mau berbicara masalah aku kpdnya...Wlwpun sblm ni,aku sntiasa mengadu pdanya.. tapi,kali ini,semua aku tanggung sendiri...dan pertama kali aku merasa menjadi sgt runsing.
sebenarnya aku tak pernah merasa runsing sedikit pun,aku sgt ceria kerana setiap masalah aku alami,aku akan bercerita kpdnya dan pasti ada penyelesaian..Tapi kini,derita aku menanggung seorg diri sgt perit..Aku tak tahu sampai bila aku mampu berthan dengan sendiri.mungkinkah Aku yang mengasingkan diri sendiri hingga apa yang aku genggam selama ini hampir terlepas dari genggaman aku...

Keadaan telah membuatkan aku tersepit diantara org yang aku syg.

Aku telah jatuh cinta pada si dia pada sebelah kiri dan sblah kanan pula adalah ibu bapaku..dan tengah2nya ialah hati aku..

Tapi sayang,tangan kanan dan kiri aku tidak seimbang...

3 perkara yang aku alami,dan hadapi dengan sendiri.Hendak aku korbankan mana 1?
Hati aku?? Dapatkah aku hidup dalam menipu diri sendiri??? Aku tau aku tak dapat, kerana aku sedang mengalaminya dan aku yakin tiada siapa dpt menipu diri sendiri

Hendak ku korbankan keluarga?? Tapi mereka la tunggak aku..yang sentiasa bersama aku dari aku kecil,mereka yang bersusah kerana aku,aku tau itu,

Aku sangat takut jika kehilangan mereka tapi aku lagi takut jika aku kehilangan si dia...

Aku juga takut jika aku dalam permainan cinta aku sendiri walwpun aku pernah bercinta dan sentiasa putus kerana x sehaluan..Tapi kali ini,lain pula rasanya...Entah la....Tapi yang pasti,aku hanya ikut arus ombak yang deras...

Jikalau ada pembedahan hati yang boleh hatiku ini dibuang dan di masukkan hati yang baru dan tiada hati terhadapnya lagi,demi keluarga,aku akan lakukan pembedahan itu,walaupun kosnya beribu..sedangkan aku tau,aku tiada duit berjuta,namun aku akan usahakan..Aku yakin cinta hadir dari hati..hati la punca utamanya.

Entahlah..fikiran kusut,hati aku yg tak tentu arah,exam lagi 6 minggu,
3 paper menanti,langkah aku kaku,dapatkah aku buat exam dengan baik?
Duit ayah dan mama membazir saja....Mungkin exam kali ini aku akan defer lagi.lebih baik bayar sikit,dari beribu dan aku membuatkan ayah dan mama kecewa lagi..


Tapi apa yang pasti,Aku cuma inginkan sendirian di tepi lautan.




14 inbox:

sharamli said...

dah tu...0k x?

ezzati said...

waa...sian dBa..ok x skrg??
xpe..psni..hati2 lebih sket k d jln raya :)

p/s: sy dh 2 kali xciden...

Dba Ghani said...

sharamli ; aku ok jer....tapi masih terbyng2 dua kejadian itu

Dba Ghani said...

xaty; sama la kite ek!

dotblogspotdotkom said...

tu la.. jgn layan jiwa sangat ketika memandu.. tu la kamu... kamu yg mintak putus dgn pakcik... tgk..sekarang kamu dah kerinduan kat pakcik..huhuhuh

memang tk menahan.. moga selamat semuanye

penjenayah merah jambu. said...

ops,kesian kau.
well,well,i just want to let u know,aku break up dengan encik hati sebab aku tahu most of my family members takkan boleh terima dia.
damn.
aku selalu cakap pada diri aku,whatever yang aku decide,aku takkan peduli cakap orang,tapi sebab aku rupa-rupanya lebih sayangkan keluarga dan kawan-kawan aku,aku rela buang orang yang aku sayang.ye,aku rasa teracun dengan apa yang dorang cakap.even sekarang aku dah ada pengganti,tapi aku still rindu kat dia.sakit?SAKIT GILA.

cuma aku nak cakap dengan kau,kadang-kadang kita kena buang sesuatu yang kita nak.kadang-kdang kita boleh dapat semua yang kita nak.whatever keadaannya pun,kau kena decide.tetapkan hati.fikir dalam-dalam.apapun jadi nanti,no turning back,no regret,no-no.

just a reminding for you,sometimes you can have both,tapi kau kena bijak.apa yang family kau tak suka pasal dia,kau cuba buat supaya family kau suka.hati manusia,dba,boleh dipupuk.susah tapi tak mustahil,jangan jadi macam aku,putus asa sekerat jalan. :)

nadia burn said...

take a break.. tak dapat g pantai pun..g tasik ttwgse pon jadik lah! heheheh

Dba Ghani said...

aina ; yes...tapi tu lah,hati aku tetap dngn si dia,cuma,penghalang di kanan agak sukar..namun,aku akan usaha jugak....dan dugaan dtg mencurah2 menguji hatiku....

nak tinggalkan si dia,mmg x dpt...
aku dilahirkan,tidak pernah didik kecewa...jdi,aku tak mahu kecewaa..
dan akan berusaha tdk kecewa!

Dba Ghani said...

nadia; jauh dari nilai..keh3

Eazy Izzuddin said...

ati2 drive...

thanks wish bufday
=D

Eazy Izzuddin said...

uish
marah kew...

link blog mu ade lah...
xD

sowy lah klu x singgah2
busy2...

entry2 ni pun ku buat autopublish..
dah siap awal2,
huhu

»Tä§häbellä« said...

salam dba..apa khabar ni lama xgak x jengok sini agak bzz sikit:(

dba ada problemke skg ni?? melarikan diri bukan jalan penyelesaiannya tau..nak x nak kita kena hadapi..berfikirlah secara rasional jangan bertindak mengikut emosi2 semata2..tasha tau dba mampu mengatasinya..:)

chegukampung said...

salam
bersabarlah setiap yg berlaku pasti ada hikmatnya yg kita tidak ketahui.kadang2 kita diuji dgn ujian yg kita tidak jangka.justeru sebagai hamba yg berimam redalah apa yang berlaku.

eliza said...

adik..gudlak utk exam ok..

Labels

Share (39) Suka (27) Duka (21) KENANGAN PAHIT (10) Pening (8) Pelik (6) Merapu (5) Puitis (5) Tag/Award (5) Movie (4) Artis (3) Cuti (3) ikhlas (1)

TERAFFIC JAM :)


widgeo.net
 
PERASAANKU KEJAM © 2012 | Designed by LogosDatabase.com, in collaboration with Credit Card Machines, Corporate Headquarters and Motivational Quotes